וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

זוכת האירוויזיון עלתה לישראל: "באירופה אני מקבלת איומים על חיי"

עודכן לאחרונה: 2.11.2026 / 21:21

הזמרת שזכתה באירוויזיון לפני יותר מ-50 שנה נחתה בישראל עם בעלה והחלה את חייה כעולה חדשה. לדבריה, האנטישמיות בהולנד, ביטולי הופעות ואיומים על חייה השפיעו על החלטתה לעבור לארץ

זוכת האירוויזיון לני קור עלתה לישראל עם בעלה רוברט. משרד העלייה והקליטה, אלישע חנקין, אתר רשמי
זוכת האירוויזיון לני קור עלתה לישראל עם בעלה רוברט/אתר רשמי, משרד העלייה והקליטה, אלישע חנקין

הזמרת לני קור, שזכתה באירוויזיון בשנת 1969 כנציגת הולנד, נחתה היום (שני) אחר הצהריים בנתב"ג והגיעה לישראל כעולה חדשה יחד עם בעלה רוברט. נציגי משרד העלייה והקליטה, שליווה את תהליך עלייתה, קיבלו את פניה בשדה התעופה וסייעו לה בצעדיה הראשונים בארץ.

קור, מהקולות המוכרים במוזיקה ההולנדית, הודיעה מוקדם יותר השנה על החלטתה לעלות לישראל, שבה מתגוררים ילדיה. בראיונות סיפרה כי לצד רצונה להתקרב למשפחתה, גם האנטישמיות והאווירה כלפי יהודים בהולנד השפיעו על החלטתה.

לני קור באירוויזיון 1969/אוסף ANEFO - ויקיפדיה

"אני מאוד מתרגשת להיות כאן. ביקרתי בישראל פעמים רבות וכאן אני מרגישה בבית", אמרה קור עם נחיתתה. "המצב באירופה קשה וכזמרת אני חווה ביטולים של הופעות ואפילו מקבלת איומים על חיי. אני רוצה לחיות בארץ שאני אוהבת וכולי ציפייה ללמוד עברית טובה יותר ולחיות כאן עם בעלי ולצד הבת שלי שכבר עשתה עלייה".

מנכ"לית משרד העלייה והקליטה, דגנית סנקר-לנגה, בירכה על הגעתה: "אחרי שנים שבהן ריגשה קהלים על הבמות, היא פותחת כאן פרק חדש, קרוב למשפחתה. משרד העלייה והקליטה ימשיך ללוות אותה גם בהמשך הדרך, כדי לסייע לה להתאקלם ולהרגיש בבית".

קור, שנולדה ב-22 בפברואר 1950 בעיר איינדהובן שבהולנד, התפרסמה בעולם כשהייתה בת 19 בלבד, לאחר שייצגה את הולנד באירוויזיון 1969 במדריד עם השיר "De troubadour" ("הטרובדור"), שהלחינה בעצמה. היא הייתה אחת מארבע הזוכות באותה שנה, בתחרות שהסתיימה בשוויון היסטורי בין הולנד, בריטניה, צרפת וספרד. בהמשך פיתחה קריירה מוזיקלית שנמשכה עשרות שנים, הופיעה גם בצרפת לצד הזמר ז'ורז' ברסנס וזכתה להצלחה נוספת בהולנד בשנת 1980 עם השיר "Visite", שביצעה עם להקת הילדים הצרפתית Les Poppys.

הקשר של קור לישראל החל שנים רבות לפני החלטתה הנוכחית לעלות לארץ. בשנות ה-70 נישאה לרופא ישראלי, גדעון ביאליסטוק, התגיירה והקימה עמו משפחה. לשניים נולדו שתי בנות, שרון ודפנה. בשנת 1980 עברה להתגורר בישראל, אך לאחר גירושיה שבה להולנד כעבור כשנה. בנותיה נשארו קשורות לישראל, וכיום מתגוררים בארץ גם ארבעת נכדיה. בשנת 2003 נישאה לרוב פרנק, שליווה אותה לאורך שנים גם בעבודתה המקצועית וניהל את הופעותיה.

בשנים האחרונות הפך הקשר שלה לישראל גם למוקד של עימותים ואיומים. במרץ 2024 הופרעה הופעתה בתיאטרון בעיר ואלווייק שבהולנד בידי פעילים פרו-פלסטינים, שהניפו דגל פלסטין, צעקו לעברה והאשימו את בני משפחתה במעורבות בפשעי מלחמה. קור התמודדה גם עם איומי מוות, הודעות שנאה וביטולי הופעות. אחד מנכדיה, ששירת בצה"ל, נפצע במהלך מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר 2023.

בפברואר השנה הודיעה קור כי בכוונתה לפרוש מהופעות ולעבור לישראל. בריאיון לתקשורת ההולנדית הסבירה כי נוסף על מצבו הבריאותי של בעלה, שהקשה עליו להמשיך ללוות אותה בהופעותיה, גם האווירה הציבורית בהולנד השפיעה על ההחלטה. "האקלים בהולנד כבר אינו טוב ליהודים", אמרה אז. היא סיימה את סיבוב הופעות הפרידה שלה ב-31 במאי באוטרכט, לאחר קריירה שנמשכה קרוב לשישה עשורים.

עם זאת, קור הבהירה כי אין בכוונתה להפסיק ליצור מוזיקה לחלוטין. בראיונות לקראת המעבר סיפרה כי בנותיה וחתניה עוסקים אף הם במוזיקה, וכי היא מקווה להמשיך לכתוב ולהלחין גם בישראל, אף שאינה מתכוונת לפתוח כאן בקריירה חדשה.

  • אירוויזיון
  • אירופה

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully