וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נשכה דייל ותקפה שוטר: הכוכבת היהודייה נעצרה אחרי טיסה

עודכן לאחרונה: 13.10.2026 / 8:53

השחקנית סלמה בלייר נעצרה אחרי תקרית אלימה לכאורה בטיסה, שבמהלכה נשכה על פי החשד דייל ותקפה אנשי צוות. עורכי דינה טוענים כי מצב חירום רפואי הוביל להתפרצות

סלמה בלייר. Theo Wargo, GettyImages
סלמה בלייר/GettyImages, Theo Wargo

השחקנית ההוליוודית האמריקאית-יהודייה, סלמה בלייר (54), שידועה מתפקידיה בסרטים "לא רק בלונדינית" ו"משחקי פיתוי", נעצרה לאחר תקרית חריגה במיוחד בטיסה של חברת דלתא מלוס אנג'לס לניו יורק, שבמהלכה תקפה לכאורה אנשי צוות, נשכה דייל ובהמשך אף תקפה שוטר ואחות בבית החולים.

השחקנית, שמתמודדת עם טרשת נפוצה, שוחררה בערבות לאחר שכפרה באשמה, ועורכי דינה טוענים כי מצב חירום רפואי הוא שהוביל להתפרצות האלימה.

התקרית התרחשה ביום ראשון האחרון, 11 באוקטובר, בטיסה מלוס אנג'לס לניו יורק. על פי הדיווחים, בלייר הכתה לכאורה באגרוף את אחד הדיילים ונשכה דייל נוסף, כשהיא מותירה עליו סימן נשיכה. שני אנשי צוות דיווחו על פציעות, ואחד מהם אף פונה לבית החולים. עם נחיתת המטוס בנמל התעופה קנדי בניו יורק, המתינו לה במקום כוחות משטרה.

אלא שהדרמה לא הסתיימה שם. על פי החשד, בזמן שהועברה בלייר לבית החולים, היא תקפה גם שוטר ובעטה בראשו מספר פעמים. בהמשך, כשהגיעה לבית החולים, תקפה לכאורה גם אחות. בעקבות האירועים היא נעצרה והואשמה בשני סעיפים של תקיפה מדרגה שנייה, ואם תורשע היא עלולה להישלח למאסר של שנתיים עד שבע שנים.

עוד בוואלה

נסכים להקמת מדינה פלסטינית לצד מדינה יהודית – מי אמר את זה?

לכתבה המלאה

סלמה בלייר/GettyImages, Amy Sussman

ביום שני בערב (שעון ארה"ב) התייצבה בלייר בבית המשפט וכפרה באשמה. במהלך הדיון היא נראתה נסערת במיוחד, עד שעורך דינה נאלץ לנגב דמעות מפניה. השופטת קבעה כי תוכל להשתחרר בערבות של 20 אלף דולר במזומן, או בחלופות ערבות בסך 60 אלף דולר, והוציאה צו הגנה לטובת האחות שאותה תקפה לכאורה. הדיון הבא בעניינה נקבע ל-19 בינואר 2027.

עורכי דינה של השחקנית טענו כי ההתפרצות נגרמה בעקבות מצב חירום רפואי, והסבירו כי בלייר לא נטלה את התרופות שנרשמו לה לטיפול בטרשת נפוצה, מחלה שאובחנה אצלה בשנת 2018. בנוסף, לטענתם, היא נפלה ונחבלה בראשה, ולאחר ימים של שעות עבודה ארוכות ומתישות על סט הצילומים, עלתה למטוס כשהיא מותשת. "הגורמים הללו, בשילוב עם הגובה שבו טס המטוס, הובילו למצב של בלבול חמור וחוסר התמצאות", הסביר עורך דינה.

גם חברת התעופה דלתא הגיבה לתקרית ומסרה: "לדלתא יש אפס סובלנות להתנהגות פרועה או בלתי חוקית, שכן בטיחות הנוסעים ואנשי הצוות שלנו תמיד נמצאת בראש סדר העדיפויות".

  • סלמה בלייר

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully