עונת "האח הגדול" 2026 הגיעה לסיומה בשבת עם ההכרזה על גל רובין כזוכה הגדולה. אחרי עונה סוערת ורוויית אמוציות, הדיירים חזרו לבית בפעם האחרונה כדי לצלם את פרק האיחוד "חוזרים הביתה" - אלא שהיו מי שבחרו שלא להגיע.
אחת מהם היא הודיה כהן, מהדיירות הבולטות של העונה, שהחליטה יחד עם בן זוגה זוהר אייזיק להיעדר מהצילומים. לאחר מכן שיתפה בסטורי באינסטגרם את התחושות הקשות שהיא חווה מאז היציאה מהבית: "אני עוברת ימים לא פשוטים נפשית. היציאה מהאח הגדול מלווה בקשת של רגשות. אני מרגישה שבאמת קשה לי להסביר במילים מה אני חווה, אבל אני יכולה להגיד שקשה לי. קשה לי עם המחשבה על מה חוויתי. אני מנסה להתקדם ולהתעסק בעשייה כל היום, אבל הרגשות האלה רודפות אותי, לא נהניתי באח הגדול".
בהמשך היא גם ביקרה את ההפקה: "רוב הזמן סבלתי. הודיה שנכנסה עם המון שמחה והתרגשות להתחלה חדשה יצאה קצת כבויה יותר ועם המון טריגרים חדשים. העריכה המגמתית שהייתה כלפיי, שלא הראתה חצי ממי שאני, והקללות של אנשים על המקלדת, משפיעות עליי לא משנה כמה אני חזקה. ואני חזקה".
כהן סיכמה: "מי שראה 26 יודע עליי קצת יותר ויודע כמה אני עברתי וכמה שאני לא בן אדם שמתמסכן, אבל אני באמת מרגישה צורך ורצון להסביר לכם מה קורה איתי".
גם טל טיטו, שכן הגיעה לפרק האיחוד, שיתפה בתחושות הקשות שליוו אותה: "חייבת לשתף שאתמול הלכתי לישון בתחושות ממש קשות. הרגשתי פתאום הרבה יותר שנאה מאהבה והכול בא בצרורות, ולמזלי יש לי סביבה מחבקת, אבל זה היה קצת יותר מדי".
עוד כתבה: "היום הייתה לי הזכות לחזור לבית שהוציא ממני את האמת הכי אמיתית שלי ולסכם את החוויה אחת ולתמיד. וכן, זה לא היה פשוט לפגוש שוב מסיכות ושוב מניפולציות ושוב ושוב ניסיון מובהק להפוך אותי לבריונית ומחרימה (חס ושלום). אבל אני מודה על כך שגם אם אני חלק ממיעוט, יש לי את הזכות לדבר את הקול האמיתי שלי, את התחושות שלי ואת הדרך שבה אני מאמינה ורואה את העולם ויחסים בין בני אדם".
גם שלי סרבריאניקוב, שהודחה רגע לפני הגמר אך יצאה מהעונה עם אהבת הקהל ובן זוג חדש, שיתפה בתחושותיה: "מפחיד. מפחיד לצאת מהבית לעיר אחרת לגמרי. מפחיד לצאת מהמשפחה ומהחברים למקום זר לחלוטין. מפחיד לצאת מהשגרה היומיומית לשגרה שונה לגמרי. מפחיד להיות תלויה וחסרת אונים. מפחיד לראות את כולם פורחים כשכלך אין מושג מי נגד מי. הכול חדש". לצד הדברים הוסיפה: "לפחות יש לי עמוד תווך שמשאיר אותי שפויה בשם עומר".
