עימות נוסף פרץ היום (שני) מחוץ לבית המשפט המחוזי בתל אביב, כשפעיל הימין מרדכי דוד שוב חסם את דרכה של לוסי אהריש - ועוכב לחקירה. צפו בתיעוד בראש הכתבה.
לוסי אהריש ובעלה, השחקן צחי הלוי, הגיעו לדיון בבית המשפט המחוזי בתל אביב בעקבות ערר שהגיש רמי בן יהודה על צו למניעת הטרדה מאיימת שהוצא לבקשתה של אהריש. עם סיום הדיון המתינו לבני הזוג עשרות מפגינים מחוץ למקום, וחלקם אף חסמו את דרכם תוך קריאות לעברם.
לצדם של אהריש והלוי נכחו פעילים שהגיעו ללוותם ולסייע להם לצאת מהמקום. בין המלווים למפגינים התפתח עימות מילולי, לאחר שניסו למנוע את התקרבות המוחים לבני הזוג וליצור חיץ ביניהם, בזמן שמאבטחים וכוחות הביטחון פעלו לפנות עבורם את הדרך.
במהלך האירוע נשמע מרדכי דוד פונה לאהריש ושואל: "למה הכנסת לאולפן את זאת שבעטה בעיזים מארגון 'די לכיבוש'?". כשנאמר לו כי הוא מפר את הסדר, השיב: "אני לא מפר את הסדר, השמאלנים מפרים את הסדר".
בהמשך המשיך דוד לצעוד בעקבות אהריש ואמר: "אני לא נצמד אליה רק בגלל המאבטחים", ובהמשך הוסיף: "לוסי אהריש, הצחיק אתכם שרדפו אחרי יאיר נתניהו?". מפגינים נוספים קראו לעברה: "כמה כסף קיבלת מהאחים לנשק?".
גם לאחר שאהריש והלוי הגיעו למונית שהמתינה להם, נמשכה המהומה במקום. בתיעוד נראים מפגינים עומדים מול הפעילים שליוו את בני הזוג, בעוד המונית נחסמת לזמן קצר עד להגעת כוחות המשטרה. השוטרים שהוזעקו למקום עיכבו את מרדכי דוד לחקירה,בחשד לתקיפה, התנהגות פסולה במקום ציבורי, פגיעה בפרטיות והפרת הסדר הציבורי. בתום החקירה שוחרר למעצר בית בתנאים מגבילים.
עיכובו של דוד מצטרף לשורת אירועים שבהם היה מעורב בתקופה האחרונה. בחודש פברואר הוא עוכב לחקירה לאחר שהשתתף במחאה מול ביתם של אהריש והלוי, ובשבוע שעבר נחקר באזהרה בעקבות העימות המתוקשר עם אייל ברקוביץ', שבמהלכו נשכב על מכסה המנוע של רכבו.
