וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שיחות עם שחקנית איראנית: האם נחשפה הסיבה לסטירה שקיבל מקרון מאשתו?

עודכן לאחרונה: 13.5.2026 / 16:57

הסטירה שקיבל נשיא צרפת עמנואל מקרון מאשתו בריז'יט לפני כשנה ממשיכה לצלצל, לאחר שעיתונאי צרפתי טען כי הסיבה לכך הייתה שרעיית הנשיא זעמה על שיחות שהוא ניהל עם השחקנית האיראנית גולשיפטה פארהאני | כל הפרטים

תיעוד: רעייתו של מקרון "סוטרת" לו בעת הירידה מהמטוס/רשתות חברתיות

לפני כשנה מקרה חריג במיוחד תועד לעיני המצלמות - כשנשיא צרפת עמנואל מקרון ורעיינו בריז'יט מקרון נתפסו לעיני המצלמות ברגע מביך במיוחד - כשרעיית הנשיא סטרה לו קלות בפניו בדיוק ברגע בו נפתחה דלת המטוס.

לאחר שבארמון האליזה ניסו באותו הזמן לגמד את האירוע ולטעון כי מדובר היה בריב קל בין השניים, כעת טוען העיתונאי הצרפתי פלוריאן טרדיף בספר חדש שהוציא, כי הסיבה למריבה ולסטירה הייתה "התפרצות של קנאה", לאחר שרעיית הנשיא ראתה הודעות של בעלה ושל השחקנית האיראנית גולשיפטה פארהאני.

נשיא צרפת עמנואל מקרון ורעייתו בריז'יט מקרון מגיבים כשהם מצטלמים בארמון הנשיאות בהאנוי, 26 במאי 2025/רויטרס

המקרה המדובר אירע כאמור לפני כשנה, בעת ביקור של נשיא צרפת ורעייתו בהאנוי שבווייטנאם. בסרטון של סוכנות הידיעות אי-פי, נראה הנשיא צועד לעבר גרם המדרגות, כשלפתע מגיחה ידה של רעייתו - לבושה באדום - ונוגעת בפניו בתנועה המזוהה כסטירה. הנשיא הצרפתי הגיב במהירות בחיוך נבוך, כשנפנף למצלמות בניסיון לטשטש את מה שאירע רגע לפני כן.

במהלך ראיון עם מארק-אוליבייה פוגיאל ברדיו RTL, טען טרדיף כי הוא בדק את הנושא ביסודיות, וכי לא מדובר רק בשמועות, כפי שמקורבים לבריז'יט במקרון ניסו לטעון: "אני כותב את השם כי הסתובבו שמועות בפריז. מה שאני כותב אינו שמועה. הבהרתי בארמון האליזה שזו לא הגרסה שלהם."

לדבריו, "נשיא הרפובליקה ניהל מערכת יחסים אפלטונית עם השחקנית במשך כמה חודשים", כך לדבריו. עוד הוסיף: "אמרו לי את זה שוב ושוב. ההודעות שהראו לי הגיעו רחוק למדי, בסגנון של 'את מאוד יפה' וכדומה."

לדברי העיתונאי הצרפתי, השיחות בין הנשיא לשחקנית גרמו למתח בין בני הזוג: "זה הוביל למתיחות, שהובילה לכך שהסצנה הפרטית הזו הפכה לציבורית, לאחר שבשלב מסוים נוצר הרושם שהכל נבע מאי הבנה חמורה במיוחד שכבר הסתיימה - אלא שזה לא קרה כך".

למה לשלם הרבה?

3 מנויים ב-75 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

השחקנית גולשיפטה פרהאני/GettyImages, סטפניה ד'אלסנדרו

באותו הזמן, לשכת הנשיאות הכחישה תחילה שמדובר בסרטון אותנטי, אך לאחר שהמקרה אומת על ידי מספר גורמים, טענו כי מדובר ב"ריב זוגי פשוט", או כמו שניסח זאת בכיר בארמון האליזה - "רגע של קרבה".

טרדיף טוען כי בארמון האליזה מתחרטים היום על האסטרגיה בה נקטו: "היום הם מתחרטים על התגובה שלהם, משום שהם היו יכולים להציג את בריז'יט ועמנואל מקרון כזוג 'נורמלי' ולא כזוג מושלם. הרי זה היה הנרטיב שהם הציגו לנו מאז תחילת כהונתו של מקרון".

נשיא צרפת עמנואל מקרון ורעייתו בריז'יט מקרון מגיבים כשהם מצטלמים בארמון הנשיאות בהאנוי, 26 במאי 2025/רויטרס

גולשיפטה פרהאני היא אחת מהשחקניות האירניות המוכרות בעולם. היא מתגוררת כיום בצרפת, ולקחה חלק בכמה הפקות בינלאומיות מצליחות, ביניהן הסרט "לקרוא את לוליטה בטהרן", לצדה של ריטה ובבימויו של הבמאי הישראלי ערן ריקליס.

פרהאני החלה את דרכה המקצועית באיראן, עד שגלתה מארצה בשנת 2008 לאחר שהשתתפה בסרט "גוף השקרים" לצדו של ליאונרדו דיקפריו, סרט שהמשטר האיראני הכריז עליו כעל "תעמולה הוליוודית". מאז, היא השתתפה בעוד עשרות סרטים באירופה ובהוליווד, והתבטאה לא פעם בנושאים של זכויות נשים ודיכוי פוליטי.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully