וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בזכותן: מאחורי האיחוד המפתיע של נפתלי בנט ויאיר לפיד

עודכן לאחרונה: 27.4.2026 / 9:30

רעידת אדמה פוליטית התרחשה אתמול, כשנפתלי בנט ויאיר לפיד הודיעו על איחוד וריצה משותפת בבחירות הקרובות. מי שעמדו מאחוריהן כל העת היו הנשים שלהן - ליהיא לפיד וגילת בנט, שזכו למחמאות

יאיר לפיד ונפתלי בנט מצהירים על איחוד מפלגתם, 'ביחד' ברשות בנט/יותם רונן

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט וראש האופוזיציה יאיר לפיד, הצליחו להפתיע אתמול (ראשון) את המערכת הפוליטית כולה, כשהודיעו על איחוד של המפלגות שלהם, "יש עתיד" ו"בנט 2026", למפלגה מאוחדת בראשותו של בנט שתיקרא "ביחד", וריצה משותפת בבחירות הקרובות.

כפי שהפתגם הידוע אומר, מאחורי כל גבר מצליח עומדת אישה חזקה, ובמקרה הזה, מדובר בשתיים כמובן - הסופרת והעיתונאית ליהיא לפיד, ומדריכת ההורים גילת בנט.

שני הפוליטיקאים, שהיו עסוקים אתמול במסיבת העיתונאים בה הודיעו על האיחוד, לא שכחו להודות לנשים שלהם, ודאגו להרים להן ברשתות החברתיות. "בזכותן", כתב בנט בפוסט שפרסם עם תמונה של השתיים, ברקע השיר "ביחד" של מארינה מקסימיליאן בלומין ובעלה גיא מנטש, וכך גם לפיד שפרסם תמונה של הרביעייה ממסיבת העיתונאים וכתב: "ביחד".

ליהיא לפיד פרסמה גם היא פוסט, בו שיתפה תמונה ביחד עם גילת וכתבה: "גילת, כמה מרגש, בהצלחה לכולנו ביחד".

נפתלי (54) וגילת (48) בנט נשואים כבר 27 שנים. הם הכירו כשהוא היה סטודנט, והיא הייתה מש"קית חינוך בעמותה להנחלת מורשת הנצחנים, והיא הזמינה אותו להרצות בפנים החיילים שלה. לאחר השחרור מצה"ל, היא עבדה כקונדיטורית. גילת, שגדלה בבית חילוני, חזרה בתשובה בעקבות הנישואין לבנט. השניים הביאו לעולם ארבעה ילדים, וכיום היא עובדת כמדריכת הורים.

יאיר (62) וליהיא (57) לפיד נשואים כבר 36 שנים. הם התחתנו בשנת 1990, כשלפיד עוד היה עיתונאי והיא הייתה צלמת עיתונות. לשניים יש שני ילדים משותפים, ליאור ויעלי, וליאיר יש בן נוסף בשם יואב מנישואיו הראשונים. לפיד הייתה עיתונאית גם כן, אך פוטרה כשבעלה החל את הקריירה הפוליטית. כיום היא סופרת ופעילה חברתית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully