הזמרת הבריטית, שרלוט אמה אייצ'יסון, המוכרת בשם הבמה שלה "צ'ארלי XCX", שיתפה בסטורי בחשבון האינסטגרם שלה - אחריו עוקבים למעלה מ-8 מיליון איש - סרטון שפרסם "הגרדיאן" ובו נראים מפגינים בישראל, תחת הכיתוב: "מאות אלפי ישראלים הצטרפו למחאות לסיום המלחמה בעזה". המחאה הזו מגיעה בשעה שהמלחמה בעזה נמשכת כבר 730 ימים, ובשבי חמאס עדיין מוחזקים 48 חטופים ומתוכם חטופה אחת.
למרות שהפוסט לא כלל הבעת דעה מפורשת, הוא עורר עניין רב. בזמן שאמנים רבים ברחבי העולם מביעים עמדות חד-משמעיות נגד ישראל ואף מצטרפים לחרמות תרבותיים, צ'ארלי בחרה לשתף דווקא סרטון שמציג את הקולות מתוך ישראל, כך שהפרשנויות חלוקות.
מי שעשתה בדיוק את אותו הדבר היא הזמרת הספרדית, רוסליה וילה טובייה. גם היא כמו צ'ארלי, שיתפה את הסרטון ולא הוסיפה לצדו אף מילה.
צ'ארלי, שנחשבת לאחת היוצרות החדשניות והמוערכות ביותר בזירת הפופ העולמית, החלה את דרכה כדיג'יית בת 15 ברייבים בבריטניה. לאורך השנים ביססה את מעמדה כאמנית אמיצה שלרגעים גם חשבה לפרוש מהתחום - אך היא לא ויתרה על דרכה, המשיכה ליצור, ולבסוף הגיעה להכרה בינלאומית רחבה.
לאחרונה גם עוררה צ'ארלי הדים בעולם הפוליטי האמריקני, כאשר צייצה ברשת X (טוויטר לשעבר): "Kamala is BRAT", ביטוי של תמיכה במועמדת הדמוקרטית לנשיאות קמלה האריס. הציוץ זכה ליותר מ-54 מיליון צפיות וגרף תגובות רבות.
שיתוף הסטורי של הזמרת הבריטית מגיע בעיצומה של תקופה מתוחה במיוחד עבור ישראל בזירה התרבותית. רק בחודש האחרון דווח כי יותר מ-400 אמנים הצטרפו ליוזמת "No Music For Genocide", הקוראת לחסום את הגישה לשירים שלהם משירותי הסטרימינג בישראל. בין השמות שנכללו ביוזמה - מאסיב אטאק, פונטיינס די. סי., פריימל סקרים וגם ניק קייב.
בנוסף, הזמרת הניו-זילנדית, לורד, עוררה סערה כאשר קראה במהלך הופעתה לשחרור פלסטין, והבמה במדיסון סקוור גארדן הוארה בצבעי הדגל הפלסטיני. בעקבות הצעד, דווח כי חלק ממוזיקתה הוסרה זמנית משירותי הסטרימינג השונים.
גם הזמרת המצליחה, אריאנה גרנדה, הביעה את עמדתה הפוליטית. בחודש יוני האחרון, לאחר שנשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, החליט כי ארצות הברית מצטרפת לישראל ופותחת במתקפה על איראן, גרנדה שיתפה ציוץ שקרא להדיח את טראמפ מתפקידו.