וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רשף לוי תוקף את חברי הכנסת: "ממשיכים להתבכיין ולהתקרבן"

עודכן לאחרונה: 30.4.2025 / 10:06

לאחר שנאומו של יו"ר הכנסת אמיר אוחנה נקטע על ידי אב שכול, שסירב שיזכיר את שמו של בנו שנפל, התסריטאי והסטנדפיסט רשף לוי תקף את אוחנה: "הוא חושב שכמו תמיד הוא ידבר וימרח את זה שמולו"

רשף לוי. ראובן קסטרו
רשף לוי/ראובן קסטרו

יום הזיכרון חל זו השנה השנייה בצילה של מלחמת חרבות ברזל שפרצה בשבעה באוקטובר. אתמול (שלישי), במהלך טקס לזכר חללי מערכות ישראל, עלה יו"ר הכנסת אמיר אוחנה לנאום, ונאומו נקטע על ידי אברהם רווח, אביו של רס"ן דביר ציון רווח ז"ל, שנפל בחודש ינואר האחרון. האב השכול סירב שיו"ר הכנסת יזכיר את בנו בנאומו, ולאחר חילופי דברים ביניהם, אוחנה הקריא לבסוף את התפילה שחיבר דביר ז"ל.

הקטע הקשה מתוך הטקס הגיע במהרה לרשתות החברתיות, ועורר סערה ותגובות רבות. בין המגיבים היה גם הסטנדפיסט והתסריטאי רשף לוי, שיצא נגד אוחנה ושאר הפוליטיקאים: "יום הזיכרון ויושב ראש הכנסת מתחיל לדבר על חייל אחד, פתאום מהקהל עולה קול שובר לב של אבא, שמבקש שהאיש שעל הבמה לא ידבר על הבן שלו, האבא נואש, וחוזר שוב ושוב על אותו משפט. שהבן שלי לא יהיה בפה שלך", כתב לוי בפוסט שהעלה לעמוד הפייסבוק שלו.

"יושב ראש הכנסת הוא פוליטיקאי מיומן. אלה שלנו הם הרבה דברים - חלקם טיפשים, חלקם מופרעים, חלקם נוכלים, וחלקם מנסים לעשות טוב והולכים לאיבוד בדרך. רוב הזמן פוליטיקאים גורמים נזק שמעצבן חלקים נרחבים בציבור. אבל פעם בכמה זמן הם שוברים את הלב למדינה שלמה. מין האדמה אלפי אנשים צעירים לא יכולים לדבר היום. הם שותקים ואבא שלהם עומד לבד מול הממסד וצועק - אל תזכיר את השם של הבן שלי", המשיך.

אמיר אוחנה. שלומי גבאי
אמיר אוחנה/שלומי גבאי

"יושב ראש הכנסת לא מבין למה זה מגיע לו. הוא חלקלק ולובש מבט שלמד מפוליטיקאים ותיקים, מבט לכאורה מלא חמלה, הוא חושב שכמו תמיד הוא ידבר וימרח את זה שמולו וימשיך בנאום שהוא תכנן, הוא כבר כתב את המילים והוא רוצה להמשיך להגיד אותם, והאבא השכול מפריע לו. אבל האבא לא מרפה - מאחורי האבא עומדת רוחו של בנו המת, ולידה אלפי חבריו וחברותיו שהוקרבו במלחמה נוראית ומחדל עצום שעליו אחראית בין היתר ממשלת ישראל והעומד בראשה".

לוי המשיך ותקף: "הפוליטיקאים לא מבינים למה זה קורה להם. למה לשום מקום הם לא יכולים ללכת ביום המאחד הזה מבלי שירדפו אותם. למה כל הטקסים צריכים להיות בלי קהל. חוסר מודעות, ניתוק טיפשות כבר אמרנו. הם לא מבינים את הדבר שילד חכם בן חמש יכול היה להסביר להם. כשגרמתם לכזה אסון לקרות, וכל מה ששמענו ממכם במשך שנה וחצי זה ערימה של תירוצים והאשמות של אנשים אחרים רק לא אתם. כשאף אחד מכם לא מסוגל לקחת אחריות פשוטה. אף אחד מכם לא מסוגל להשייר מבט להגיד סליחה ולקחת אחריות ולהתפטר כמו שעושים מנהיגים".

sheen-shitof

עוד בוואלה

תרפיית מציאות מדומה: טיפול להתמודדות עם חרדה

בשיתוף zap doctors

דביר ציון רווח. דובר צה"ל
רס"ן דביר ציון רווח ז"ל/דובר צה"ל

"הם ממשיכים להתבכיין ולהתקרבן ולהגיד שהם רק מנסים לאחד את העם סביב התירוצים שלהם. וככה איבדתם את הזכות לדבר בשמם של הילדים שלמותם גרמתם, ואולי גם את הזכות להסתובב בינינו עוד הרבה שנים בלי שהורים שכולים זקנים לא יעצרו מולכם ויצעקו שאין לכם זכות", הוסיף לוי.

"הלב של כולנו עם כל ההורים השכולים והאחים והחברים והחברות ובשם כל העם אנחנו מבקשים מכם סליחה על כל מה שאיבדתם. לזיכרם של הילדים שלכם ננסה להיות טובים יותר ואחראים יותר ולמנוע את האסון הבא", סיכם את דבריו.

רס"ן דביר ציון רווח, מירושלים, מפקד פלוגה בגדוד 932 מחטיבת הנח"ל, נפל בקרב בצפון רצועת עזה ב-6 בינואר, בן 28 בנופלו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully