אתמול (שלישי) נערך בבית המשפט העליון הדיון הנוגע להדחתו של ראש השב"כ רונן בר. בתום הדיון, שנמשך עשר שעות, הוציא בית המשפט צו ביניים האוסר על הממשלה לפטר את בר מתפקידו, במקביל לאיסור על הכרזה על מציאת מחליף, או לחילופים מתן הוראות לבעלי התפקידים הכפופים לבר.
באופן צפוי וברור, המערכת הפוליטית סערה סביב הדיון והאירועים שהתרחשו במהלכו. העיתונאי יעקב ברדוגו, המקורב לראש הממשלה בנימין נתניהו, פרסם במהלך היום ציוץ בעמוד ה- X שלו, בו כתב: "'אנחנו מדינה ולא שכונה', משפט מינהלי, דיני עבודה וכו'… במדינה מתוקנת ר' השב"כ היה מניח את המפתחות מייד. ואידך זיל גמור בג"צ הופך את המדינה לשכונה".
מי שהחליט להגיב לו היה איש יחסי הציבור רני רהב, שלא חוסך את דעתו על הממשלה והעומד בראשה: "במדינה מתוקנת ראש הממשלה היה מכנס את הועדה על פי החוק!!! במדינה מתוקנת אנשים כמוך היו מצדיעים לבית המשפט העליון!!", תקף רהב בציוץ תגובה שפרסם לזה של ברדוגו.
במדינה מתוקנת ראש הממשלה היה מכנס את הועדה על פי החוק !!! במדינה מתוקנת אנשים כמוך היו מצדיעים לבית המשפט העליון !! במדינה מתוקנת ראש הממשלה אשר עבד בשיתוף פעולה פורה עם ראש השב"כ והגיעו להצלחות ענק לא קם בבוקר ומחליט שאין לו אמון בו… https://t.co/OaskuLq6tl
— ran rahav (@RahavRan) April 8, 2025
"במדינה מתוקנת ראש הממשלה אשר עבד בשיתוף פעולה פורה עם ראש השב"כ והגיעו להצלחות ענק לא קם בבוקר ומחליט שאין לו אמון בו!!! במדינה מתוקנת לא נוגעים בראש השב"כ שהחל בחקירה כנגד יועצי ראש הממשלה!!! במדינה מתוקנת זכותו של ראש הממשלה להדיח את ראש השבכ אבל רק על פי החוק!!", המשיך איש יחסי הציבור והוסיף: "במדינה מתוקנת לא יוצאים על שלטון החוק!!!! בתקווה לימים של מדינה מתוקנת עבור הילדים שלך, הילדים שלי ושל עם ישראל!!!!".
כאמור, רהב לא חוסך בדעתו על התנהלותה של הממשלה. בשבוע שעבר הוא פנה לראש הממשלה בנוגע לפרשת קטרגייט, וכתב: "אדוני, לא מכובד לצאת נגד המשטרה והשב"כ. מה יגיד האזרח הסביר? שהם משטרה לא טובה? ושנינו יודעים שזו משטרה נהדרת! תן לחוקרים לחקור עד הסוף, האמת היא אופציה".