וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אבי נוסבאום נכנס לסערת רמי דוידיאן: איזה צד בחר לקחת?

6.4.2025 / 10:52

בזמן שאופירה אסייג חוטפת האשמות חמורות בעקבות האירוח של רמי דוידיאן בתוכניתה ורביב דרוקר טוען כי יש חשיבות בשידור התחקיר עליו עבד, הקומיקאי אסי נוסבאום נכנס לרוח הסערה: "כפיות טובה זה מגעיל"

אבי נוסבאום. פייסבוק, צילום מסך
אבי נוסבאום/צילום מסך, פייסבוק

רמי דוידיאן, תושב המושב פטיש בצפון הנגב, נחשב לאחד מגיבורי 7 באוקטובר לאחר שסייע בהצלת משתתפים במסיבת הנובה. לפני כשבוע הוא התראיין ל"אופירה ולוינסון" בקשת 12, כאשר במהלך הריאיון הועלו סימני שאלה על גרסתו. בעקבות הראיון, הופיעו ביקורות זועמות ברשתות נגד מגישי התוכנית.

בסוף השבוע, לאחר המחאה נגד שידור תחקירו של איתי רום בתכנית "המקור" של רביב דרוקר ברשת 13, העוסק ברמי דוידיאין והיה אמור לעלות היום (ראשון), הוחלט כי התחקיר לא ישודר. זאת, בניגוד לדעתו של דרוקר עצמו. מרשת נמסר: "אנו ערים לרגשות הציבור ולהשלכות משידור הפרק ומעדיפים בעת הזו לא לשדרו".

הקומיקאי אבי נוסבאום הצטרף לסערה הציבורית סביב הנושא, כשכתב: "שומע את הקשקושים סביב רמי דוידיאן, שקדמו להם קשקושים סביב יאיר גולן, שקדמו להם מלא קשקושים אחרים. בעיניי זה הכי ברור בעולם: כל מי שבשביעי לאוקטובר, במקום להתחבא בממ"ד כמו כולנו, לקח את הנשק שלו ויצא החוצה כדי להציל אנשים (ולפעמים אפילו בלי נשק) תוך כדי שהוא מתעלם לחלוטין מהסכנה לעצמו- הוא גיבור ישראל, וככה צריך להתייחס אליו".

"לא מעניין אותי אם הוא הציל עשרה, אלף או שניים, ובטח שלא אכפת לי למי הוא מצביע או את מי הוא אוהד בכדורגל", הוסיף נוסבאום. "חילוקי דעות זה אחלה, אבל כפיות טובה זה מגעיל. ואגב, אם לא נזכור את זה יקרו לעם ישראל עוד הרבה אסונות לחפש בהם גיבורים. בתמונה: מדינה של גיבורי-על, מכל מיני סוגים".

כזכור, גם העיתונאית אדווה דדון, שפגשה את דוידיאן ב-7 באוקטובר, יצאה להגנתו בפוסט בעמוד האינסטגרם שלה, כשהתייחסה בדבריה לתחקיר "המקור" לפני גניזתו: "עכשיו, הוא עומד בפני תחקיר שאמור 'לבחון' את פועלו. אין לי ידיעה מה יעלה בתחקיר הזה. אני כן יודעת, שהאנשים שרמי הציל, הם מה שמחזיק אותו בשפיות. שלפעמים, הוא צריך להעצים, כדי להיאחז בדבר היחיד שעוזר לו לשמוח, ולפעמים הוא רוצה לרצות. אני גם יודעת שיש מי שכועס על רמי שהוא לא נותן לו קרדיט. אני גם חושבת שרמי לא היה צריך להקטין את מעשיהם של אחרים. הוא מעד, והתנצל. אני מאמינה להתנצלות שלו".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully