וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

ינון מגל עונה לאושיית הרשת שהאשימה אותו בהחפצה: "כמה חרטא"

עודכן לאחרונה: 28.3.2025 / 7:09

מנחה "הפטריוטים", שהשתמש בתמונתה של אושיית הרשת לי מנחם, והואשם על ידה בהחפצה וכי חשה מוטרדת, החליט להגיב - וממש לא להתנצל

לי מנחם. אור גפן,
לי מנחם/אור גפן

העיתונאי ומנחה "הפטריוטים" בערוץ 14 ינון מגל, השתמש השבוע בתמונתה של אושיית הרשת לי (ליקוש) מנחם על מנת להקניט את פעיל המחאה משה רדמן בעקבות מעצרו. מנחם לא נשארה חייבת, הגיבה על השימוש בתמונה שנעשה ללא רשותה, וטענה כי מדובר ב"החפצה דוחה". מגל הגיב לדברים, אבל ממש לא התנצל.

בציוץ שהעלה לחשבון ה- X שלו, טען המנחה כי אינו מכיר את מנחם (כזכור, עלתה בעבר לכותרות לאחר שאיבדה את בן זוגה אור אשכר ז"ל בפיגוע בדיזינגוף), ובמקום להתנצל כאמור, תקף אותה בחזרה: "לא הבנתי את הליצנות הזאת. העלתי איזו תמונה של מישהי (שמתברר שהיא מוכרת) עושה שפגט, וכתבתי: רדמן במעצר (אחרי תמונת העוף בגריל שלו). אז ההיא פתאום כותבת שהיא 'חשה מוטרדת'. וזאת כותבת שזו 'תמונה מחפיצה'".

מגל המשיך בתגובה (שיכולה להוות דוגמה נפלאה למונח "גזלייטינג"): "רגע, שניה, אם זו 'תמונה מחפיצה' אז למה היא פרסמה אותה? ואם היא לא מחפיצה למה היא 'חשה מוטרדת'? מה הקטע? סתם להאשים ולעשות ענין? סתם לבלבל תמוח? מה הקשקוש הזה??? כמה חרטא".

ינון מגל מגיב ללי מנחם. X, צילום מסך
ינון מגל מגיב ללי מנחם/צילום מסך, X
התגובות בציוץ של ינון מגל נגד לי מנחם. X, צילום מסך
התגובות בציוץ של ינון מגל נגד לי מנחם/צילום מסך, X
התגובות בציוץ של ינון מגל נגד לי מנחם. X, צילום מסך
התגובות בציוץ של ינון מגל נגד לי מנחם/צילום מסך, X
התגובות בציוץ של ינון מגל נגד לי מנחם. X, צילום מסך
התגובות בציוץ של ינון מגל נגד לי מנחם/צילום מסך, X
התגובות בציוץ של ינון מגל נגד לי מנחם. X, צילום מסך
התגובות בציוץ של ינון מגל נגד לי מנחם/צילום מסך, X

התגובה של מגל הצליחה להרתיח רבים ברשת, שהגיבו על הציוץ שלו בניסיון להסביר מדוע לא רק שהשימוש בתמונה בהקשר שעשה פסול, אלא גם למה התגובה שלו בחזרה לא ראויה: "זו הטרדה בריבוע. עצוב שאתה לא מבין זאת וממשיך לעשות לה שיימינג בנוסף להטרדה. לא הכל מותר", נכתב באחת התגובות ובאחרת: "אם מישהו ישתמש בתמונה של אשתך בשביל להשפיל מישהו אחר, איך תחוש? ואם לשימוש יש משמעות מינית (אחרת אין סיבה להתייחס לתנוחה של רדמן בתמונה המקורית) שאין במקור, איך תרגיש? איפה שאין אינטליגנציה רגשית אין אינטלינציה בכלל".

מגיב אחר הוסיף טענה אחרת: "דווקא במקרה הזה טעות בידך ינון, ראוי היה להתנצל ולא להוסיף חטא על פשע, ולא, לא עניין ההחפצה וההטרדה הוא שבמוקד (בעלת התמונה כנראה תהנה מתשומת הלב הרגעית) אם כי עצם השימוש בתמונה שלה ללא רשותה לטובת ההשוואה הסאטירית הזו היא הבעיה".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully