וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המיליארדרית מרים אדלסון, אלמנתו של שלדון ז"ל - חושפת הכל

עודכן לאחרונה: 3.3.2025 / 14:48

למרות שהיא נוטה להתרחק מאור הזרקורים, ד"ר מרים אדלסון, שבלתי אפשרי להתכחש לתפקידה המכריע בעסקת החטופים המבורכת, החליטה לשבת לשיחה אינטימית עם בתה, אשת העסקים יסמין לוקץ'

מרים אדלסון לצד דונלד טראמפ. Alex Wong, GettyImages
מרים אדלסון לצד דונלד טראמפ/GettyImages, Alex Wong

מאז שדונלד טראמפ נכנס לכהונתו השנייה בבית הלבן, ד"ר מרים אדלסון לא עוצרת לרגע. הרופאה, הפילנתרופית והאישה החזקה מאחורי האימפריה של שלדון אדלסון, פועלת להצלת חיים בכל החזיתות - כולל דחיפת עסקת החטופים, כדי להחזיר הביתה כמה שיותר מהאחים והאחיות שלנו.

אדלסון, שבדרך כלל נמנעת מראיונות ומתעקשת להתרחק מאור הזרקורים, עשתה חריגה יוצאת דופן כשהתארחה בפודקאסט של בתה, אשת העסקים והיזמית יסמין לוקץ'. במהלך השיחה שלפה לוקץ' פריט נוסטלגי - בגד ים ורוד שאמה לבשה בתחרות מלכת היופי.

מרים אדלסון בהשבעה של דונאלד טראמפ , בקפיטול, 20 בינואר 2025. Saul Loeb-Pool, GettyImages
מרים אדלסון בהשבעה של דונאלד טראמפ , בקפיטול, 20 בינואר 2025/GettyImages, Saul Loeb-Pool

מתברר שהדרך של אדלסון מעולם המדע לעולם הזוהר הייתה כמעט אקראית: "הייתי סטודנטית לביולוגיה בירושלים ולמדתי מיקרו-ביולוגיה וגנטיקה לפני הצבא... הלכתי למסיבה של 'ידיעות אחרונות', חמדה נופך מוזס פנתה אליי ושאלה אם אני רוצה להשתתף בתחרות היופי - וככה הכל התחיל".

עם זאת, אדלסון הדגישה עד כמה תמיד הייתה מחויבת לקריירה המדעית שלה: "למחרת הייתי במעבדה ולמדתי... פרופ' אלישבע גולדשמידט, שהייתה בשבילי דמות מופת, ניגשה אליי ואמרה לי שהיא גאה בי".

כשבתה שאלה איך הצניעות מסתדרת עם היותה אחת הנשים העשירות בעולם, היא ענתה: "את המטוס הפרטי שלדון קנה. שאלתי אותו אם אנחנו יכולים להרשות לעצמנו והוא אמר שכן - אז מה אני אעשה? אנחנו נוסעים בכל העולם, זה נוח, אבל אני לא הולכת ומתפארת בזה".

sheen-shitof

עוד בוואלה

קק"ל מעודדת לימודי אקלים באמצעות מלגות לסטודנטים צעירים

בשיתוף קק"ל

ראש ורעייתו בטקס הנחת אבן פינה לבניין ביה"ס למדעי הבריאות והרפואה ע"ש מרים ושלדון אדלסון באוניברסיטת אריאל 28 ביוני 2017. חיים צח / לע"מ, לשכת העיתונות הממשלתית
ראש ורעייתו בטקס הנחת אבן פינה לבניין ביה"ס למדעי הבריאות והרפואה ע"ש מרים ושלדון אדלסון באוניברסיטת אריאל 28 ביוני 2017/לשכת העיתונות הממשלתית, חיים צח / לע"מ

על סיפור ההיכרות שלה עם שלדון סיפרה: "חברה שלי התקשרה ושאלה אם אפשר לתת את המספר שלי לבחור מבוסטון. הוא חיפש להכיר ישראלית, אבל כשהוא שמע שאני רופאה הוא אמר 'אני שונא רופאים', וכשהוא שמע שאני גרה בניו יורק הוא אמר 'אני שונא את ניו יורק'".

השיחות ביניהם הפכו לקשר מתמשך: "בהתחלה דיברנו 20 דקות, למחרת כבר 40, אחרי יומיים שעתיים. ככה שבועיים שלמים של שיחות טלפון בלי לראות אחד את השנייה".

שלדון ומרים אדלסון מאזינים לנשיא דונלד טראמפ בכנס בלאס וגאס, 6 באפריל 2019. רויטרס
שלדון ומרים אדלסון מאזינים לנשיא דונלד טראמפ בכנס בלאס וגאס, 6 באפריל 2019/רויטרס

על הדייט הראשון סיפרה: "כשהוא סוף סוף הגיע לפגוש אותי, הוא הסתכל עליי ואמר - 'את לא נראית כמו רופאה'". במהלכו, שלדון יצא שוב ושוב לטלפון ציבורי כדי לסגור עסקת ענק בלאס וגאס. "חשבתי לעצמי - או שהוא מסניף או שיש לו בעיות עם הפרוסטטה... בסוף הסתבר שהוא פשוט יצא להתקשר בענייני עסקים".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully